De startende ondernemers in Nederland kiezen er vaak voor om hun eigen boekhouding te voeren. Een slim idee? Misschien wel..

Met een applicatie op de smartphone is het eenvoudig om dit te doen. Dit is voor een van de mensen best een grote stap als je weinig met cijfertjes hebt. Kijk er niet te makkelijk naar want het is heel erg belangrijk. De financiën van uw business zijn van van groot belang. U bent er dan van op de hoogte wat er speelt in uw business en waar u naartoe kunt gaan. Natuurlijk is er doorgaans kapitaal nodig voor groei.

Inkoopkosten en omzet

zaken doen accountantWelke facturen u heeft verzonden en welke inkoopkosten u heeft gemaakt zijn dan inzichtelijk voor u. Er is natuurlijk ook altijd de mogelijkheid om de administratie aan een professional over te laten, bijvoorbeeld aan een accountantskantoor of een administratiekantoor dat zich hierin specialiseert.

Ook als u daarvoor kiest, is het belangrijk om uw financiële status te weten. Als u namelijk goed in financiële zaken bent, dan kan dit het succes van uw onderneming alleen maar helpen.

Ook als u later van plan bent om uw business groter te maken, kan het prettig zijn als u weet wat er op financieel gebied binnen uw organisatie gebeurd. Zo zullen er minder problemen zijn en gaan bedrijven en partners ook liever met u in zee. Het is belangrijk voor dergelijk partijen dat er inzicht is.

Boekhouden kan heel eenvoudig zijn

Tegenwoordig zijn er diverse boekhoudpakketten die de boekhouding bijhouden heel eenvoudig maken. Met je smartphone kun je simpel boekhouden. Zo ben je hier weinig van je dure tijd aan kwijt. Veel eenvoudiger zal het niet worden, maar veel ondernemers hebben er nog steeds te weinig tijd voor. Een handige tip is om er simpelweg elke week wat tijd aan te besteden. Als dit een vastgesteld punt is in de week dan bent u hier klaar voor en weet u wanneer u het moet doen. Na verloop van tijd zal dit automatisch gaan en u er al naar uit kijken (oke, dat misschien niet maar het zorgt wel voor een routine).

Veel eigenaren zien het doen van de administratie als verspilde tijd. Naast het invoeren van de bonnen, bent u nog meer tijd kwijt als u ook zelf de uitgaande facturen stuurt. Zo moet u de mensen die hun rekening niet betalen ook achter de broek aan zitten. Ondernemers geven vaak aan hier veel tijd kwijt te zijn. Wilt u ook kostbare tijd besparen? Besteed deze taken dan aan een accountant Kampen uit.