Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een mobieltje en dat is ook wel nodig, want steeds meer gaat digitaal. En bovendien is het ook nog eens zo dat u wel altijd bereikbaar wilt zijn waar u ook bent. Maar met behulp van de mobiel kan bijvoorbeeld ook Google Maps gebruikt worden, wat altijd handig is als je aan het reizen bent. Voor beide van deze dingen is echter wel een abonnement nodig. Twee om precies te zijn: eentje voor het bellen en eentje voor het internet. Maar bij welke aanbieder is dit nou het goedkoopst?

Er zijn erg veel aanbieders op de markt van telefoonabonnementen en daardoor kan het lastig zijn door de bomen het bos te vinden. Dit artikel probeert u wegwijs te maken in welk abonnement nou het voordeligst is. Maar voordat het vergelijken begint even wat algemene informatie: Het internet wordt berekend in Mb per seconde (afgekort Mb/s). Hoe meer mb per seconde hoe sneller het internet.

Voor bellen zijn er 2 verbindingen: DSL en glasvezel. Hierbij is glasvezel de snellere verbinding. Ook stijgt de prijs natuurlijk als de kwaliteit van het abonnement beter wordt. Iets waar opgelet zal moeten worden. Ook gelden de genoemde prijzen voor het eerste jaar. Wil je vergelijken? Dat doe je op: https://allesin1pakketvergelijken.com/

Telfort

alles in 1Het goedkoopste abonnement bij Telfort kost €427,50 per jaar, met 50Mb/s en DSL. Dit was het goedkoopste abonnement, maar dus ook het slechtste qua kwaliteit. Het tweede abonnement kost €487,50 per jaar, maar heeft het dubbele aantal Mb/s. Voor de rest maakt het gebruik van dezelfde verbinding. Het laatste abonnement is het duurste en kost namelijk €577,50 per jaar, maar heeft 200Mb/s en maakt gebruik van een glasvezel verbinding. Alle abonnementen hebben ongeveer 9 dagen levertijd.

Tele2

Tele2 heeft het goedkoopste, maar dus ook het slechtste abonnement. 20Mb/s en DSL verbinding voor €336,- per jaar. Hun tweede abonnement kost €378, heeft 60Mb/s en weer DSL verbinding. De levertijd van beide is ongeveer 26 dagen.

T-Mobile

Het goedkoopste pakket van T-Mobile geeft 20Mb/s en DSL voor €354,- per jaar. Het tweede geeft 30Mb/s meer voor €366,- per jaar. Daarna  volgt het abonnement met 100Mb/s met DSL verbinding voor €402,- per jaar. Het laatste abonnement is hetzelfde als de derde alleen heeft glasvezel verbinding en kost €499,50 per jaar. Iedere maand kan bij ieder abonnement van pakket gewisseld worden en ook kan de kwaliteit van de Wi-Fi altijd gecheckt worden. De levertijd voor alle 4 is zo’n 19 dagen.

Overig

Online.nl heeft een abonnement van 100 Mb/s en een DSL verbinding van €384,-. KPN’s abonnement kost €472,50 met 50 Mb/s, glasvezel, een gratis monteur en u kunt overal uw Wi-Fi kwaliteit checken. De allerlaatste aanbieder is XS4ALL en heeft het duurste abonnement van allemaal van €582,- met 50 Mb/s, een DSL verbinding, 2300 plekken met Wi-Fi, een gratis monteur, een vast IP-adres en overal het checken van de Wi-Fi kwaliteit.

Belangrijk bij het kiezen van een abonnement is dat u weet wat u ervoor over heeft en hoe snel en goed u uw abonnement wilt. Wilt u goed kunnen bellen? Of wilt u snel internet? Of misschien allebei?