Wanneer je als ondernemer op zoek gaat naar aanbieders van mobiele pinautomaten, zal je veel verschillende merken en bedrijven tegenkomen. Waar moet je nu eigenlijk op letten als je van plan bent een mobiel pinapparaat aan te schaffen?

Allereerst is het van belang om te weten waarom je een mobiele pinautomaat aanschaft. Dit apparaat en de kosten zijn alleen noodzakelijk als je bijvoorbeeld vaak op een beurs, markt, evenement of festival staat. Ook wanneer je een horeca gelegenheid hebt met een terras is een mobiele pinautomaat de kosten waard.

Als je de aanbieders van mobiele pinautomaten gaat vergelijken zul je ook verschillende abonnement vormen tegenkomen. Dan betaal je weinig tot niks aan aanschafkosten, maar zijn de transactiekosten hoger of is de aanschaf van een duo dubbel pinapparaat wat duurder maar betaal je minder per klant die mobiel bij je afrekent. Daarnaast heb. Je vaak ook de keuze om het apparaat te huren in plaats van de kopen. Wanneer je ontzorgt wilt worden is dit een handige optie, maar wel duurder op de lange termijn. Door te huren heb je vaak maar 1 partij waar je zaken mee doet, deze regelt voor jou verder alles, de installatie, het onderhoud maar ook de contacten met de transactiepartij, Dat scheelt gedoe, maar zelf kopen is uiteindelijk wel goedkoper.

Bekijk dus tijdens je zoektocht welke aanbieder het beste bij jou en je bedrijf past. Heb je veel transacties, dan zal een vorm met lage transactiekosten beter bij je passen. Wanneer je incidenteel een transactie hebt, als je bijvoorbeeld twee keer per jaar op een beurs staat, dan wil je misschien liever lage aanschafkosten.